MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com

music

Vill ha dej i mörkrets hos mej
Släpptes ursprungligen på singel 1980 av den svenska popgruppen Freestyle, och var singeletta i Sverige, och singeltvåa i Norge.
Freestyle är en svensk popgrupp som var aktiv under 80-talet. Har även gjort fantasi och ögon som glittrar. De var med i den populära ungdomsfilmen G (som vi ska få se en liten smakbit ifrån lite senare)




Karma Chameleon
Gjordes med gruppen Culture club. Låten låg på många topplistor och var  väldigt populär i sisådär 16 länder. 1983 var den höhst upp på den brittiska singellislan i 6 veckor.
Culture Club sprittlades p.g.a drogberoende, men var händer? Jo gör come back och spelar in en ny låt men tråkigt nog sprittlades de efter det igen.




Wake Me Up Before You Go-Go
Gjord av den brittiska popduon Wham, skriven av George Michael, som var gruppens ene medlem. Den kom ut som singelskiva och gick in på den brittiska singellistan. Där hamnade den först på plats fyra, men efter ett tag nådde den förstaplatsen och blev duons första etta på denna lista.
Wham slog igenom med debutskivan "fantastic" i början av 80-talet. De har också gjort kända små bitar vi känner igen så som bad boys, last christmas och Club Trobicana.
Wham! var på mitten av 1980-talet en av världens största popgrupper.


Girls just wanna have fun
Skrev först för att en killa skulle sjunga den, men skrevs om till så den passade kvinnorna isätllet.


9 to 5
Är en sång skriven av Dolly Parton till filmen "9 till 5" och urspringligen inspelad av henne på albumet "9 to 5 and Odd Jobs". Den släpptes på singel i november 1980 och toppade Billboards countrylista och Billboard Hot 100 i januari respektive februari 1981. Den placerade sig också på 78:e plats på det amerikanska filminstitutets "100 years, 100 songs", och blev för en tid signaturmelodi för kontorsarbetare i USA.


War- U2



War är de tredje albumet med U2 som kom ut 1983. Det var ett stort genombrott för bandet. Albumet handlar om fred och konflikter som falklandskriget, mellanöstern och sydafrika bidrog till både text och musik.

Det sista spåret heter 40 och är inspererad från psalm 40.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0