MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com

Böcker och Romaner

Ronja Rövardotter skrev Astrid Lindgren år 1981. Boken handlar om Ronja som föds en stormig natt i en rövarborg långt inne i skogen. Samma natt slår blixten ner i borgen och delar denna i två delar med en avgrund emellan. Ronjas far, Mattis kallar avgrunden för Helvetesgapet. I andra halvan av borgen flyttar Borkarövarna in vilket Mattis inte blir glad över. Hövdingen bland Borkarövarna har en son vid namn Birk som föds samma natt som Ronja. Efter viss fientlighet blir Ronja och Birk mycket bra vänner. Ronja säger en dag ”Birk, jag önskar du vore min bror”, och så kan man säga att det blir.

Boken handlar om äventyren i Mattisskogen med vildvittror, rumpnissar och Glupafallet.

 

Agnes Cecilia är en annan bok som skrevs under 80-talet. Den gavs faktiskt ut samma år som Ronja Rövardotter, år 1981. Boken är skriven av Maria Gripe och handlar om Nora, en flicka vars föräldrar omkommer i en bilolycka. Vid fem års ålder flyttas hon då till en fosterfamilj.

När de flyttar till ett större hus upplever Nora konstiga saker. Hon hör fotsteg och får otäcka telefonsamtal. Hunden Ludde som gång på gång drar med henne till ett ödelagt hus och den sorgsna dockan hon hittar i huset.

Nora vet inte vad allt detta vill säga henne, men sakta börjar det gå upp för henne att det kanske är någon som söker kontakt med henne. Men ingen från den här världen, utan någon utanför tid och rum…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0