MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com

Rom och Wien attackerna.

Den 27 december 1985…

Klockan 8:15 ungefär 35km sydväst om Rom på Fiumicino flygplats  anlände 4 stycken beväpnade personer. De gick lugnt fram till en av biljett luckorna till det israeliska flygbolaget El Al Airlines och Trans World Airlines, där de öppnade eld med automat vapen och handgranater mot civila i närheten. 16 miste livet och ytterligare 99 skadades. Men polisen agerade snabbt och de lyckades snabbt få stopp på terroristerna. De lyckades ta fånga på 1 de andra gav dem inget annat val än att skjuta…

 

Enbart minuter senare på Schwecat Flygplats i Wien utförde ytterligare 3 män ett dåd som liknade det förra. Terroristerna slängde granater mot folkmassor med passagerare som stod och checkade in för ett flyg till Tel Aviv. 2 miste livet och 39 skadades, ytterligare 1 avled den 22 januari pga. skador från granatsplittret, österrikisk polis tog upp jakten och fångade 2 och tvingades skjuta den sista.

Under båda attackerna dödades 19 inkluderar 1 barn och skadade 140 personer.

Attackerna skylldes först på en Organisation som på engelska kallas Palestina Libération Organisation, men vars ledare Yasser Arafat nekade mot anklagelserna, PLO trodde att meningen med attackerna var att tvinga Österrike och Italien att Bryta banden med Palestina. Senare kom det fram att attentaten kom från en annan organisation kallad Abul Nidal Organisation (ANO), som hävdade att det var en hämnd för Operation Träben (på engelska Woodleg)

Då Israeliska flygplan bombade PLO:s högkvarter i Tunis den 1 oktober samma år. Libyen anklagades med för att ha försett terroristerna med vapen och ammunition, pengar mm.

Och när allt detta var klart var det bara för dom att planera och vänta på att utföra attacken. Planeringen gjordes av

Dr Ghassan al-Ali som var en av

”de stora fiskarna” i organisationen. Libyen nekade till att de hjälpt terroristerna även fast många hyllade det som en heroisk insats utförd av martyrer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0