MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com

Berlinmurens fall

Berlinmuren var en barriär som skiljde öst och västtyskland åt, som var klar den 13 augusti 1961 och revs den 9 november 1989.

Berlinmurens fall började med att flera tusen östtyskar flydde tillbaka till sitt land via Ungern, Prag och Warszawa. Denna händelse ledde till att passagerare kunde köra genom så kallade ”check points”, som hade blivit kvar efter ockupationstiden efter den 9 november 1989, men den öppnades inte helt utan medborgarna på väst och öst sidan var tvungna att betala ett 24 timmars visum för att passera muren. Muren stod fysiskt kvar till i januari 1990 då grävskopor började ta bort muren. Samtidigt som de tog bort muren så öppnades också järnridån mellan öst och väst tyskland. Politikerna tillät att göra privata besök dagen efter muren var rasad i väst tyskland, men med ansökan.

Tre delar av berlinmuren finns idag kvar som minnesplatser och sträck och ränder är uppmålade på gatorna där berlinmuren stod förut. Många människor ser än idag berlinmurens fall som de största händelserna i Europa sedan andra världskriget.

          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0